Rob Middelhoven

Saxofonist

Zijn eerste jazz quintet richtte hij op met trompettist Eelco Oudolf waarmee zij op festivals en in clubs in Nederland speelden.

Daarna speelde hij jarenlang met grote regelmaat in Spanje met o.a. Ruud Pronk, Peter Bergman en Theo Boddeke in “the Dutch Quartet” in vele jazzclubs en op jazzfestivals in Barcelona, Mallorca, Valencia en Tarragona.

Met Big Bands speelde hij in New Orleans, op het jazzfestival van Montreux en in landen als Portugal, Spanje, Zweden, Duitsland en Japan, met oa the Glenn Miller Band. Blues en Boogie Woogie speelde hij met de pianisten Jaap Dekker en Rob Hoeke op verschillende festivals in het land waaronder het North Sea Jazz Festival maar ook jazzfestivals op Aruba en Curacao.

Hij maakt deel uit van het Paul Poulissen Quartet en was zeer actief in het amusements- en het clubcircuit met de mede door hem opgerichte band Jamento.

Vele jaren te horen en te zien in Nederland maar ook ver buiten de grenzen: Hong Kong, Oman, Syrie, Dubai en Indonesie.

Terug in Nederland heeft de samenwerking met zanger Dennis Kivit de cd B’Cool opgeleverd, easy jazz, bossa’s en ballads.

Aan grote evenementen en tv shows verleende hij regelmatig zijn medewerking in begeleidingsbands van o.a. Chantal Janzen, Birgit Lewis en Candy Dulfer.

Met de band van Xander de Buisonje trad hij op op diverse popfestivals en bij het tv programma van Paul de Leeuw heeft hij gespeeld in het orkest van Cor Bakker. Ook was Rob actief in het clubcircuit met dance en lounge, als saxofonist naast verschillende DJ’s en met the XS Lounge, onlangs nog op Bali. Nu heeft hij zijn eigen DJ/sax solo act; DJ Robby.

Rob geeft ook les. In Hoofddorp werkt hij als docent saxofoon Pop & Jazz aan het Centum voor Kunst & Cultuur, Pier-K en in Frankrijk (in de Auvergne) werkte hij als saxofoon docent bij de stichting Artedu.

Profile details